Hírek és információk

Sztóma

A sztóma egy olyan mesterségesen, sebészek által létrehozott bélnyílás a hasfalon, melyen keresztül a széklet a szervezetből távozni tud, és egy cserélhető zsákba jut.

Tracheostoma tisztítása, cseréje

A tracheostomia egy kis nyílás, amely a torkon, a légcső tartományán keresztül történik, hogy megkönnyítse a levegő bejutását a tüdőbe. Ez általában akkor történik meg, ha a légutakban a tumor okozta elzáródás vagy a torok gyulladása történik például a műtét után.

Otthonápolás járványhelyzetben

Jelenleg az egyetlen segítség azok számára, akik kiszorultak az egészségügyi ellátások rendszeréből, akiknek állapotuk miatt nem elegendő a háziorvosuk telefonon történő terápiája, fájdalmuk van, de nem mernek kórházba menni vagy műtét-, stroke utáni rehabilitációra stb. lenne szükségük.

Gyógytorna és fizioterápia a REGOSZ-tól

Magánszemélyek és idősotthonok lakói számára is igényelhető gyógytorna és fizioterápia a Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálattól, amely idén kezdte meg működését a fővárosban, továbbá Békés, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Pest megyében.

Új életpróba – Idősödnek a szülők

Ha kirepültek a gyerekek (vagy még nem), 50 éves kor körül (vagy előbb) új életpróbával szembesülhetünk: az idősödő szülők felügyeletre, gondozásra szorulhatnak, amíg a családtagok dolgoznak vagy épp földrajzilag is távol élnek. De kérhetünk humánus segítséget!

Vérnyomás mérés

Akár az infúziót is beadják a beteg otthonában

Az otthoni szakápolás keretében többek között infúzió beadása, katéterezés és műtét utáni sebkezelés igényelhető a Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálattól, amely idén kezdte meg működését a fővárosban, továbbá Békés, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Pest megyében.

Szakszerű, humánus ellátás otthon

Várakozás nélkül igényelhető otthoni szakápolás, betegellátás, betegfelügyelet, valamint gyógytorna- és fizikoterápiás ellátás a Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálattól, amely idén kezdte meg működését a fővárosban, továbbá Békés, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Pest megyében.