Warning: Undefined array key "attachment" in /var/www/clients/client2/web11/web/wp-content/plugins/generateblocks/includes/blocks/class-container.php on line 299

Warning: Undefined array key "attachment" in /var/www/clients/client2/web11/web/wp-content/plugins/generateblocks/includes/blocks/class-container.php on line 892
Gyógytorna és fizioterápia a REGOSZ-tól - Remény és Gondoskodás

Gyógytorna és fizioterápia a REGOSZ-tól

Műtét és stroke utáni rehabilitációval, tüdőgyulladás utáni légzésrehabilitációval is foglalkoznak

Magánszemélyek és idősotthonok lakói számára is igényelhető gyógytorna és fizioterápia a Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálattól, amely idén kezdte meg működését a fővárosban, továbbá Békés, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Pest megyében.

A Magyar Pünkösdi Egyház Remény és Gondoskodás Intézményfenntartó Központja által alapított szolgálatnak Békésen, Kecskeméten, Budapesten, Szegeden és Pécsett működik koordinációs irodája. Az intézménytől komplex otthoni szakápolás, betegfelügyelet, valamint gyógytorna és fizioterápiás kezelés igényelhető. A díjköteles szolgáltatásokat igénybe vevőknek nem kell várakozniuk, és a hivatalos papírokat is elintézik helyettük.

Gyógytornával és fizioterápiával Janics Zoltán foglalkozik Békés megyében. A tízéves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornász és fizioterapeuta elmondta, a megkeresés után a megyei szakmai vezetők állapotfelmérést végeznek az igénylőnél, ezután keresi fel ő a beteget. Első alkalommal mozgáspálya- és izomerő-vizsgálatot végez, ez alapján állítja fel a rövid és hosszú távú kezelési tervet.

Mint ismertette, többek között traumás esetekkel, így csonttöréssel, izomsérüléssel, lágyrészsérülésekkel fordulhatnak hozzájuk, de műtét előtti állapotjavítás, műtét és stroke utáni rehabilitáció, valamint tüdőgyulladás utáni légzésrehabilitáció is igényelhető tőlük. A gyógyászati segédeszközök használatának betanítása és a reumatológiai, ortopédiai megbetegedések kezelése szintén szerepel az igényelhető szolgáltatások között. 

Janics Zoltán kifejtette, az igénylőknek érdemes öt- vagy tízalkalmas csomagot kérniük, hiszen így kedvezményt kapnak az árból. Mint megtudtuk, egy-egy kezelés 45 perces, de igény esetén hosszabb ideig is tarthat, vagy kiegészülhet negyedórás fizioterápiával.

A szakember kiemelte, a megye valamennyi településére elmennek, és akár idősotthonok is igényelhetik a szolgáltatásaikat. Mint arra rámutatott, ez főként a kisebb településeken nagy segítség, illetve azokban az idősotthonokban, amelyeknek nincs saját gyógytornászuk. Utóbbiak esetében egyéni és csoportos tornát is tartanak.

A gyógytornász arról is beszélt, hogy egyik sikertörténetük egy csanádapácai idősotthonhoz köthető, ahová agyműtétje után került egy idős néni, mivel ágyhoz kötött beteggé vált. A gyógytornának köszönhetően néhány hét után járókerettel önállóan tudott közlekedni, így hazatérhetett az otthonába – idézte fel a szakember.

Gyulán Varga Hajnalka megyei szakmai vezetőtől, egyetemi okleveles szakápolótól kérhető információ és árajánlat a +36(30)384-9782-es telefonszámon vagy a vargah@remenyhir.hu e-mail-címen.