Warning: Undefined array key "attachment" in /var/www/clients/client2/web11/web/wp-content/plugins/generateblocks/includes/blocks/class-container.php on line 299

Warning: Undefined array key "attachment" in /var/www/clients/client2/web11/web/wp-content/plugins/generateblocks/includes/blocks/class-container.php on line 892
Új távlatok az otthonápolásban - Remény és Gondoskodás

Új távlatok az otthonápolásban

2021-ben jelent meg a magyar egészségügy palettáján egy új szereplő: a Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálat. A szervezet küldetése, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik otthoni környezetben szeretnének gyógyulni, rehabilitálódni, vagy egyszerűen csak többlet törődést igényelnek. Az otthonápolás területén betöltött szerepük meghatározó, és az ország több területén, így Békés, Bács-Kiskun, Baranya és Csongrád-Csanád vármegyéiben is elérhetőek szolgáltatásaik.

A Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálat 2021-ben kezdte meg működését, országosan négy vármegyében, ahol gyógytorna-fizikoterápia, szakápolás és betegfelügyeleti szolgáltatásokat tudnak nyújtani az igénybevevőknek. 2022-től finanszírozási szerződést kötöttek a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel, és azóta két vármegyében államilag finanszírozott formában tudják nyújtani a gyógytorna-fizikoterápia és a szakápolási tevékenységeiket. Az idei évtől bővült azoknak a településeknek a köre, ahol ingyenes igénybe vehetőek ezek a szolgáltatások.

„Amivel többet tudunk nyújtani, mint egy felkért ismerős, hogy a mi kollégáink mindannyian rendelkeznek a megfelelő szakképzettséggel, cégünk pedig felelősségbiztosítással. A korábbi évek tapasztalatai alapján már tudjuk, hogy melyek azok a szolgáltatások, amelyekre különösen nagy igény mutatkozik, és melyek azok területek, amelyeket erősítenünk kell. Idén több fejlesztést is szeretnénk eszközölni, új elemeket, akciókat bevezetni” – emelte ki Schlett Anikó a REGOSZ igazgatója.

A szervezet kiemelkedő előnye, hogy széleskörű szolgáltatásokat tud nyújtani az igénybevevőknek, nemcsak a betegség kezelésében segítenek, hanem a mindennapi életvitel megkönnyítéséhez is hozzájárulnak.

„Jelenleg ingyenesen a gyógytorna vagy a szakápolás vehető igénybe, de amennyiben mindkettőre szüksége van a betegnek, arra nincs megoldás, ezért készítettünk magán egészségügy keretében egy olyan csomagot, amelyben a betegfelügyelet mellé heti egy gyógytornát ajándékba adunk. A demencia ma népbetegségnek tekinthető, munkánk során nagyon sok családdal találkoztunk, akik azzal küzdenek, hogy a hozzátartozóikat gondozzák, ami sokszor erőn felüli terhet jelent számukra. Összeállítottunk egy olyan csomagot, amely kifejezetten a demens betegek gondozására irányul, számukra a fizikai szükségleteik kielégítésén túl olyan foglalkozásokat tudunk tartani, amellyel az állapotuk szinten tartható. Ezen felül új szolgáltatásként elérhető a tanácsadás, valamint a betegvezető, betegkísérő
tevékenységünk is. Ha például a beteg hozzátartozója nem tudja elkísérni az illetőt a kórházi vizsgálatra, mi ezt megtesszük helyettük, de úgy véljük, hogy nagy szükséget töltenek be a tanácsadásaink is”
– fogalmazta meg a közeljövő legfontosabb feladatait, újdonságait Schlett Anikó.

Az érdeklődők a regosz.hu honlapon és a szervezet Facebook oldalán minden információt megtalálhatnak a szolgáltatásokkal kapcsolatban, ugyanakkor a személyes és a telefonos megkereséseket szintén örömmel veszik az otthonápolási szolgálat munkatársai.