Cél a teljeskörű, minőségi gondoskodás

Harmadik alkalommal rendezték meg a Pünkösdi Cigánymisszió keretein belül működő otthonápolási szolgálat szakmai vezetői értekezletét. A misszió békési központjában megtartott eseményen a szolgáltatást érintő legfontosabb feladatokat, aktuális kérdéseket beszélték meg a résztvevő szakemberek, hogy a jövőben minél hatékonyabban tudják végezni munkájukat.

A Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálat munkatársai jelenleg négy vármegyében, pécsi, kecskeméti, békési és szegedi székhelyű telephelyek közreműködésével nyújtanak segítséget mindazoknak, akik igénybe veszik a szolgáltatást.

Az otthonápolási feladatok ellátásának is célja, hogy a misszió küldetését szolgálja, ezért a fizikai segítségnyújtás mellett törekszünk rá, hogy lelki támogatást is tudjunk adni a gondozottaknak” – emelte ki Gálné Erdész Orsolya misszióvezető-helyettes.

A REGOSZ kettős feladatot lát el. Magán egészségügyi szolgáltatás keretében mind a négy vármegyében nyújt gyógytorna, szakápolás valamint betegfelügyeleti tevékenységet, Békés és Csongrád-Csanád vármegyében pedig államilag finanszírozott formában is lehetőség van igénybe venni a szakápolást és a gyógytornát.

Úgy vélem, hogy a kétfajta szolgáltatástípusnak egymásra kell épülnie. Mivel az államilag finanszírozott lehetőség nem mindenki számára érhető el, ezért törekszünk rá, hogy senki ne szoruljon ki az ellátásokból” – fogalmazott Schlett Anikó, az otthonápolási szolgálat igazgatója, aki hozzátette, hogy honlapjukon a regosz.hu-n mindenki naprakész információt kaphat a lehetőségekről. Az otthonápolás területén dolgozók nem csupán munkának, hanem hivatásnak tekintik feladatukat. Mint az értekezleten elhangzott, a betegek legtöbbször a gyógytornát és szakápolást veszik igénybe, de nagy számban jelentkeznek a betegfelügyeletre is.