Otthonápolás járványhelyzetben

Jelenleg az egyetlen segítség azok számára, akik kiszorultak az egészségügyi ellátások rendszeréből, akiknek állapotuk miatt nem elegendő a háziorvosuk telefonon történő terápiája, fájdalmuk van, de nem mernek kórházba menni vagy műtét-, stroke utáni rehabilitációra stb. lenne szükségük.

Otthonápolási szolgálatunk mind az öt telephelyén szinte folyamatosan csörög a telefon. Kétségbeesett hozzátartozók, fájdalomtól szenvedő betegek keresnek fel minket, és elmondják, hogy a jelenlegi koronavírus-járvány alatt nem tudnak kihez fordulni segítségért. A háziorvosi ügyelet nem megy ki a betegekhez, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által finanszírozott otthonápolási szolgálatok kapacitás és ember hiánnyal küzdenek, és nem tudnak további betegeket ellátni, pedig azoknak a betegeknek, akiket hazaküldenek – sok esetben idő előtt – a kórházakból, még egészségügyi szakellátásra van szükségük, mint pl. sebkötözés, katétercsere, infúziós terápia. A kórházakban jelenleg nem működik a rehabilitáció, ezért például egy stroke-on átesett beteg, ha időben nem kap gyógytornász segítséget, akkor állapota egy idő után visszafordíthatatlanná válhat. A nem életmentő műtétek elhalasztásra kerültek, így a betegeknek marad a fájdalom, a várakozás és sok esetben a kétségbeesés.

Díjfizetés mellett kérhető otthonápolási szolgálatunk a fent felsorolt esetek mindegyikében, és további szakápolási teendőkben, betegfelügyeletben, gyógytorna-fizioterápia, gyógymasszázs ellátásban a meghírdetett szolgáltatásainkkal tudunk segíteni a betegeken ill. csökkenteni tudja a hozzátartozók, családtagok terheit. Minden esetben konzultálunk a beteg háziorvosával/szakorvosával és az általa elrendelt ellátást, az orvos iránymutatása mellett, a betegek saját otthonában tudjuk biztosítani. A szolgáltatások megrendelése egy telefonhívásba kerül, ápolóink, gyógytornászaink, gondozóink a lehető legrövidebb időn belül rendelkezésre tudnak állni.