Warning: Undefined array key "attachment" in /var/www/clients/client2/web11/web/wp-content/plugins/generateblocks/includes/blocks/class-container.php on line 299

Warning: Undefined array key "attachment" in /var/www/clients/client2/web11/web/wp-content/plugins/generateblocks/includes/blocks/class-container.php on line 892
Katéterezés a betegek otthonában - Remény és Gondoskodás

Katéterezés a betegek otthonában

Napjaink járványügyi helyzete megnehezíti az egészségügyi ellátáshoz való hozzájutást. A Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálat ebben nyújt segítséget. Önnek nem kell kimozdulni sem annak érdekében, hogy katéter cseréje történjen. Legyen szó eseti vagy állandó katéter cseréjéről.

Állapotfelmérést követően felkeressük a háziorvost vagy adott esetben a szakorvost, mivel elrendelő orvos szükséges, hiszen szakápolási tevékenységről van szó.

A beavatkozás elrendelése után az Ön otthonában történik meg a katéter cseréje, melyet nagy tapasztalattal bíró szakápoló végez a szakmai szabályok szigorú betartása mellett.

Az ehhez szükséges eszközök közül a megfelelő méretű katétert és katéter zsákot a szakorvos felírja receptre, de ha állandó katéterezésről van szó, akkor ezt javaslat adását követően a háziorvos is felírhatja.  A bevezetéshez szükséges szeparáló kendőt, a fertőtlenítő oldatot, a síkosító gélt, a steril gumikesztyűt, illetve a katéteren lévő ballon felfújásához szükséges fiziológiás sóoldatot mi biztosítjuk. A ballon felfújására azért van szükség, hogy ne csússzon ki a felvezetett katéter, de ez fájdalommal nem jár.

A felvezetés nők és férfiak esetében is kellemetlen, kisebb fájdalom is érezhető, de követve a kolléga útmutatásait, vele együttműködve csökkenthető a kellemetlenség.

Tehát Önnek nincs más dolga, mint ez irányú igényét jelezni a szakmai vezetőnek, aki a legrövidebb időn belül kimegy Önhöz állapotfelmérésre, felkeresi a háziorvost vagy szakorvost és az Ön otthonában megtörténik a kért szolgáltatás.

Az infúzió házhoz jön

Bizonyára Ön is tapasztalta, hogy e jelen helyzetben nagyon nehéz vagy lehetetlen egészségügyi ellátáshoz jutni. Ha Önnek infúziós terápiára van szüksége, mert nem tudja a napi szükséges folyadékot bejuttatni a szervezetébe vagy gyógyszeres kezelésre van szüksége infúzió formájában, keresse a Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálat szakmai vezetőjét. Aki felkeresi Önt otthonában egy egyeztetett időpontban és állapotfelmérést végez, majd felkeresi a háziorvosát, akivel konzultál a szükséges infúzió mennyiségéről és elrendelteti azt.

Tapasztalt szakápolónk a szakma szigorú szabályainak betartása mellett otthona kényelmében a terápiás kezelést elvégzi. Az ehhez szükséges infúziót az orvos felírja receptre. Az Önhöz érkező kolléga, branült (kis műanyag csővet) fog a karján lévő vénába szúrni, melyen keresztül a folyadék bejuttatható. Az ehhez szükséges fertőtlenítő oldatot, gumikesztyűt, letörlő bucit, különböző méretű branült, a fixáláshoz szükséges ragasztást, illetve a tartósításhoz szükséges hatóanyagot mi biztosítjuk.