Szakszerű, humánus ellátás otthon

A nap 24 órájában a betegek rendelkezésére áll a Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálat

Várakozás nélkül igényelhető otthoni szakápolás, betegellátás, betegfelügyelet, valamint gyógytorna és fizikoterápiás ellátás a Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálattól, amely idén kezdte meg működését a fővárosban, továbbá Békés, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Pest megyében.

Komlósiné Schlett Anikó, a szolgálat igazgatója elmondta, intézményüket a Magyar Pünkösdi Egyház Remény és Gondoskodás Intézményfenntartó Központja alapította. Mint ismertette, az általa vezetett szolgálatnak Békésen, Kecskeméten, Budapesten, Szegeden és Pécsett is működik koordinációs irodája.

Hangsúlyozta, olyan ellátási formákat biztosítanak a hozzájuk fordulóknak, amelyek az állami egészségügyet segítik, például betegfelügyeletet, ápolást, gondozást akár a nap 24 órájában. Tevékenységük révén a betegek a saját otthonukban részesülhetnek szakszerű, személyre szabott, humánus magánegészségügyi ellátásban.

Ez különösen nagy segítség lehet azoknak, akik a koronavírus-járvány miatt félnek attól, hogy felkeressék a kórházat – fejtette ki.

Aláhúzta, díjköteles szolgáltatásaik számos további előnnyel is járnak: az azokat igénybe vevőknek nem kell várakozniuk, elintézik helyettük a hivatalos papírokat, és a háziorvossal, kezelőorvossal is ők veszik fel a kapcsolatot.

Az igazgató kiemelte, akár éjszakára vagy hétvégére is biztosítanak betegfelügyeletet.

Szolgáltatásunk akár egyszeri alkalomra, eseti jelleggel is kérhető, például, ha infúziót kell bekötni, vagy ha a család el szeretne utazni egy hétvégére, de nem akarja felügyelet nélkül hagyni idős hozzátartozóját – részletezte.

Hozzáfűzte,szolgáltatásaik révén az állami egészségügyi rendszerre is kevesebb teher hárul, hiszen általuk csökkenthető a kórházi kezelések száma és az egészségügyi intézményekben eltöltött idő.

A részletekről elmondta, a megkeresés után a megyei szakmai vezetők állapotfelmérést végeznek az igénylőnél, majd felveszik a kapcsolatot a beteg orvosával. Az ő utasításai alapján biztosítanak szakápolást, gyógytornát vagy fizioterápiát a betegnek.

Az igazgató arra is kitért, hogy a területileg illetékes kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve által kiadott engedély alapján működnek, a náluk dolgozó szakemberek megfelelő végzettséggel és többéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Hozzátette, valamennyi munkatársukra szakmai felelősségbiztosítást kötöttek.  

Információt és árajánlatot kérni Gyulán Varga Hajnalka megyei szakmai vezetőtől, egyetemi okleveles szakápolótól lehet a +36 (30) 384-9782 telefonszámon vagy a vargah@remenyhir.hu e-mail-címen.