Warning: Undefined array key "attachment" in /var/www/clients/client2/web11/web/wp-content/plugins/generateblocks/includes/blocks/class-container.php on line 299

Warning: Undefined array key "attachment" in /var/www/clients/client2/web11/web/wp-content/plugins/generateblocks/includes/blocks/class-container.php on line 892
Akár az infúziót is beadják a beteg otthonában - Remény és Gondoskodás

Akár az infúziót is beadják a beteg otthonában

A nap 24 órájában a betegek rendelkezésére áll a Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálat

Az otthoni szakápolás keretében többek között infúzió beadása, katéterezés és műtét utáni sebkezelés igényelhető a Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálattól, amely idén kezdte meg működését a fővárosban, továbbá Békés, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Pest megyében.

A Magyar Pünkösdi Egyház Remény és Gondoskodás Intézményfenntartó Központja által alapított szolgálatnak Békésen, Kecskeméten, Budapesten, Szegeden és Pécsett működik koordinációs irodája. Az intézménytől várakozás nélkül igényelhető komplex otthoni szakápolás, betegfelügyelet, valamint gyógytorna- és fizioterápiás ellátás.

Gyulán Varga Hajnalka megyei szakmai vezetőtől, egyetemi okleveles szakápolótól kérhető információ és árajánlat. A szakember az otthoni szakápolás kapcsán elmondta: az illetékes kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve által kiadott engedély alapján többféle tevékenységet végezhetnek a betegek otthonában. Ezek közé tartozik a szondatáplálás, a gégekanül gondozása és használatának betanítása, a katéterezés, az infúzió beadása, valamint a műtéti sebek, felfekvések és lábszárfekélyek kezelése.

Ugyancsak a tevékenységi körükbe sorolható a balesetek és műtétek utáni mobilizálás, a gyógyászati segédeszközök, protézisek használatának betanítása, az inhalálás, az oxigénterápia és váladékleszívás, valamint a haldokló betegek ellátása.

A megyei szakmai vezető a betegfelügyelet kapcsán kifejtette: szolgáltatásuk határozott és határozatlan időre is kérhető, akár éjszakára vagy hétvégére is biztosítanak szociális gondozó-ápolót. Mint ismertette, az ellátási formába a felolvasástól kezdve a pelenkázáson át a beteg mozgatásáig sok minden beletartozik.

A szakember kiemelte: díjköteles szolgáltatásaik számos előnnyel járnak, az azokat igénybe vevőknek nem kell várakozniuk, elintézik helyettük a hivatalos papírokat, és a háziorvossal, kezelőorvossal is ők veszik fel a kapcsolatot. Aláhúzta: a betegek a saját otthonukban részesülhetnek szakszerű, személyre szabott magánegészségügyi ellátásban.

A részletekről megtudtuk, a megkeresés után a megyei szakmai vezetők állapotfelmérést végeznek az igénylőnél, majd szükség esetén felveszik a kapcsolatot a beteg orvosával. Az ő utasításai alapján biztosítanak szakápolást, gyógytornát vagy fizioterápiát a betegnek.

Varga Hajnalka hangsúlyozta: a náluk dolgozó szakemberek megfelelő végzettséggel és többéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Hozzátette, valamennyi munkatársukra szakmai felelősségbiztosítást kötöttek.

A megyei szakmai vezető a +36 (30) 384-9782 telefonszámon vagy a vargah@remenyhir.hu e-mail-címen érhető el.