Ügyfeleink véleménye

BaranyA VÁRmegyE

Kedves Judit!

Nagyon köszönöm/köszönjük a segítségedet, lelki támogatásodat! Biztos vagyok benne, hogy Apunak is sokat segített, hogy Te velünk voltál az utolsó nehéz időszakban. Hiszem, hogy az Anyukám már jó helyen van és hálás vagyok a Jóistennek, hogy foghattam a kezét az utolsó pillanatig. Köszönöm, hogy imában hordoztok minket!

Szeretettel, Zsuzsi

Bács-Kiskun VÁRmegye

Vélemény a Laser terápiáról

Egy évek óta tartó lábfájdalom pár hónapja egyre jobban megerősödött. Az utolsó időszakban már csak erősen bicegve tudtam járni.

Az orvos Achilles-ín gyulladását állapította meg. Több kezelést javasolt, köztük a Laser terápiát.

Ekkor találtam rá a REMÉNY ÉS GONDOSKODÁS OTTHONÁPOLÁSI SZOLGÁLAT segítő támogatására.

Elkezdtük a lézeres terápiát, aminek hatására igen gyorsan elkezdtem javulni. Már az első kezelés után a bicegésem megszűnt! Több kezelést is felvettem, a kedves hölgyektől – amit itt is köszönök! Jelentősen javult az életminőségem, könnyedebben járok, jobban bírok sétálni, túrázni, s táncolni is.

Ha újra előjön a fájdalom – ami sajnos be fog következni -, akkor újra igénybe fogom venni a szolgáltatást!

Köszönöm!

Válik Margit

Kedves Ibolya!

Ezúton szeretném megköszönni a segítő szolgálat munkáját. A gyors és precíz, mindenre kiterjedő tájékoztatást, segítséget. Férjemet három hónapi kórházi kezelés és láb amputáció után hoztuk haza.
Ekkor minimális mozgásra volt képes. A szolgálat dolgozóinak köszönhetően az egy hónapos szakszerű gondozás és gyógytorna segítségével mára már egyedül borotválkozik, jobbra-balra fordul, kapaszkodva felül. Gyógytornász segítségével a lábra állást gyakorolja. Mindez a Ti segítségetek, a jól képzett és empatikus gondozó, gyógytornász nélkül nem valósulhatott volna meg. Ők már családtagnak számítanak. Még egyszer köszönöm a munkátokat.

Szívesen ajánlom más rászoruló embertársaimnak.

További munkátokhoz kitartást, erőt, egészséget kívánok.

Hálás köszönettel: Kovács Lászlóné

Hálás vagyok, hogy találkozhattam olyan lelkiismeretes és hozzáértő ápolókkal, akik megkönnyítették édesapám utolsó heteit, számomra pedig vigasztalást és megnyugvást tudtak nyújtani!

Petró Zsuzsanna

Sorozatos orvosi vizsgálatok útján kiderült, hogy édesanyám végstádiumú rákos. Állapota változó sebességgel, de egyre romlott. Másik városból hozzáköltöztem, hogy segíthessek neki a napi teendők ellátása során, és közben távmunkában dolgoztam az ő lakásából. Néhány nap után rá kellett jönnöm, hogy a szokásos ház körüli segítségnyújtás már nem elegendő, otthoni szakápolásra van szükség. Az államilag elérhető otthoni hospice ellátás elégtelennek tűnt a napközbeni legalább 8–9 órás munkavégzés mellett. Így internetes kereséssel találtam rá a Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálatra.

Ez egy fizetős szolgáltatás. A tájékoztatás és kapcsolatfelvétel gyors volt. Rugalmasan lehetett időt egyeztetni, a saját szabadidejüket (pl. ünnepnap) sem sajnálták, ha szükség volt rá; a többi időben pedig a telefonos elérhetőségük gyakorlatilag korlátlanul rendelkezésre állt. Az állapotfelmérés után csak annyi időre jöttek, ami ténylegesen szükséges volt a beteg ellátásához. Ez anyagi szempontból – különösen hosszabb távon – nem elhanyagolható. A megbeszélt időben pontosan jelentek meg, együttérzőek voltak az ápolttal, igyekeztek jó hangulatot teremteni. Fontos, hogy orvosi szempontból is szorosan követték a beteget (vérnyomás, vércukor, véroxigén, gyógytorna stb.). Amikor pedig olyan súlyossá vált a helyzet, hogy édesanyám kórházba került, és átmeneti javulás után felmerült a hazabocsátás lehetősége, ők maguk beszéltek le az otthonápolásról szigorúan szakmai szempontok alapján. A segítségük nélkül aligha tudtam volna egyedül megoldani ezt az élethelyzetet; hálásan köszönöm a szívvel-lélekkel végzett munkájukat.

Kassai János

Drága Ibolya!

Köszönöm Neked és Csapatodnak az elmúlt egy hónapot! Köszönöm a segítségeteket Édesanyám ápolásában, gondozásában! Köszönöm a magas fokú szakmai hozzáértést, a profizmust, az emberközpontú hozzáállást, a végtelen türelmet és szeretetet amit kaptunk! Köszönöm, hogy mindig számíthattunk Rátok, hogy egyetlen pillanatra sem hagytatok magunkra! Köszönöm, hogy a kritikus percekben is azonnali segítséggel álltatok rendelkezésre!

Külön köszönöm Neked, hogy mindig mindent profin megszerveztél és mindig mindenben A Támaszom Voltál!
Kérlek tolmácsold hálás köszönetemet A Csapat minden tagjának!
Fantasztikus Emberek Vagytok!

Szívem teljes szeretetével kívánok Nektek további sikeres működést és nagyon jó egészséget!

Köszönettel: Vincze Bori

Ezúton szeretném megköszönni a REGOSZ Otthonápolási Szolgálat segítségét Kecskeméten, hiszen a szervezet munkatársai nagyon sokat segítettek abban, hogy a mindennapjaim a betegségem ellenére is élhetőbbé váljanak, újra reménnyel tudjak nézni a jövőmre. Hét hónappal ezelőtt a kórházból csupán azzal a feltétellel tudtak hazabocsájtani, ha az ottani állapotomnak megfelelő ellátást tudok otthon megszervezni magam számára. Ez a feladat nem volt könnyű, de örömmel töltött el az Önök szervezetének köszönhetően, hogy meg tudtuk szervezni a megfelelő gyógytornával, szakápolással, és gondozással járó teljes körű ellátást. Nagyon hálás voltam a lehetőségért, mivel lelkiekben megviselten, fizikailag pedig nagyon legyengült állapotban kerültem ki a kórházból. Állapotomhoz hozzátartozik, hogy fekvőbetegként sem állni, sem pedig ülni nem tudtam, sőt mindkét lábszáramon tenyérnyi fekélyes sebek nehezítették meg az életemet.

Az elmúlt hét hónapban fantasztikus odaadást, és szakmai felkészültséget tapasztaltam a segítőim részéről, amelynek meg is lett a kézzelfogható eredménye az életemben. Mostanra fekélyeim begyógyultak, több mint 25 kilóval gyarapodott a súlyom, és képessé váltam az önálló hely- és helyzetváltoztatásra is. Külön szeretnék köszönetet mondani a szolgálat munkatársainak azért, hogy folyamatosan segítettek a személyes ügyeim intézésében, a gyógyulásomhoz szükséges eszközök, és gyógyszerek beszerzésében, tették mindezt végtelen türelemmel, szeretettel. Bár a teljes felépülésig még szükség van időre, és munkára, de hálás szívvel gondolok az Otthonápolási Szolgálat minden munkatársára, akik segítő kezet nyújtanak felém életem mostani nehéz szakaszában.

P. Zsolt, Kecskemét

Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni az eddig tapasztalt munkájukról, segítő készségükről.
A kecskeméti segítő szolgálatot a nyár folyamán kerestem fel, mert egy nagyon jó ismerősöm nagy megelégedéssel ajánlotta Önöket, akinek az édesanyját ápolják.
Először csak ebéd kiszállítását kértem segítségül, de az irodában jártamkor találkoztam Dr. Farkas Kálmánné, Ibolyával, aki ajánlotta a Betegápolás szolgáltatás lehetőségét.
Olyan készséges volt, hihetetlen empatikus ember benyomását keltette, ami azóta is egyre erősödik bennem. Az ismeretség nem túl régi, de több éves ismeretségnek tűnik.
A beteg ápolókkal minden esetben eljött egy előzetes bemutatkozásra.
Az ápolókat igényesen válogatja meg, keresi a kölcsönös szimpátiát a beteg és a gondozó között, ami szükséges mindkét félnek.
Az ápolók megtesznek mindent, hogy a beteg komfortérzete a legjobb legyen, amíg a hozzátartozó távol van.
Megbízható, pedáns emberek, olyanok már, mint ha családtagunk lennének.
Köszönettel tartozom az ott dolgozóknak, mert ez egy óriási segítség a nehéz helyzetbe került családoknak és ezt pénzben kifejezni nem lehet.
Kívánok nagyon sok erőt ehhez az igen nehéz munkához és csak gratulálni tudok a szolgálat létrejöttéhez!

Tisztelettel, Andrássy Attiláné

A Remény és Gondoskodás otthonápolási szolgálatot a balesetem utáni korházi ápolást követően ismertem meg. A csoport vezetője már a haza szállításomkor lakásomnál várt. Megbeszéltük az ápolási, gondozási és kezelési feladatokat az előzetesen az orvossal történt beszélgetés ill. a zárójelentés alapján.
Az ápolásban résztvevőket bemutatta és közösen beszéltük meg az időpontokat. Az ápolást, gondozást Mónika látta el nagy hozzáértéssel nemcsak fizikai de lelki értelemben is. Pontos, megbízható, aki az ápolási, gondozási feladatokon túlmenően minden szüksége feladatot elvégzett.
Edit a gyógytornász a feladatok összeállításánál figyelembe vette fizikai lehetőségeimet. Udvarias, segítőkész.
A csoportvezető folyamatos kapcsolatban volt velem figyelemmel kísérte a feladatok végrehajtását.

Köszönettel, Dr. Horváth Ferencné

Tisztelt Ibolya!

Rendkívül hálás vagyok a gyors, szakszerű és áldozatkész ápolásukért, amit Édesapámért tettek!

Hálás köszönettel és tisztelettel, Pálinkás Zoltánné

Az édesanyám egészségügyi állapotának romlása tette szükségessé, hogy segítséget keressek az ápolásához. Egy ismerősömtől kaptam meg a REGOSZ elérhetőségét. Ahogy felvettem velük a kapcsolatot, nagyon készségesek voltak. Gyorsan kijöttek állapot felmérésre, és pár nap elteltével már el is kezdődött a szakápolás és a felügyelet. A gondozók mindig pontosak, együttműködők, megbízhatók voltak!
Szakszerűen, lelkiismeretesen, látták el munkájukat!
Édesanyám hamar elfogadta, megszerette őket!
Maximálisan meg vagyok elégedve az Otthonápolási szolgálat dolgozóinak szakszerű munkájával, empatikus és rugalmas hozzáállásával.

Köszönettel, Majoros Tiboné

Nagyon szépen köszönöm a segítségüket!

Az, hogy Önöket kértem fel, egyik legjobb döntésem volt! Állandó és szakszerű ellátást tudtak biztosítani édesanyámnak. Rugalmas időbeosztással mindig rendelkezésünkre álltak. Egyszerűen professzionális! Még egyszer köszönöm a segítséget!

Baji Kristóf, Kecskemét

Békés VÁRmegyE

Kedves Piroska!

Nem tudom, hogy mióta gondoskodnak, de nagyon szépen megköszönném, ahogy gondoskodnak. Tiszta lelkiismerettel csinálják a munkájukat, nagyon szépen köszönöm, hogy én ennyire meggyógyultam. Már alig van sebem! Minden jót kívánok!

Üdvözlettel: Gyula bácsi

A legjobb dolog, ami történt velem, hogy Önökre találtam. Nem csak a sebkezelésem van szakszerűen ellátva, hanem a szakmai vezetőtől hasznos tanácsokat kapok és nem utolsó sorban a lelkemet is ápolja. Hálás vagyok, hogy az ellátásomat vállalni tudták, mindenkinek csak ajánlani tudom a szolgáltatásukat.

Köszönettel: Baukóné Csáki Erika, Békéscsaba

Édesanyám a csanádapácai Gyöngyfüzér Szociális Központ lakója volt korábban. A Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálatot kértük fel, hogy biztosítsák részére a gyógytorna szolgáltatást. Ekkor még édesanyám ágyhoz kötött volt, segítséggel tudott csak kiülni az ágy szélére. Az otthonápolási szolgálat gyógytornásza segítségével napról-napra, hétről-hétre javuló tendenciát mutatott. Fokozatosan nehezítették a tornát hogy izomereje, ízületi mozgáspályája javulni tudjon. Összesen 8 alkalom elegendő volt ahhoz, hogy önállóan fel tudjon kelni és járókerettel sétálni kezdjen. Édesanyám kitűzte maga elé azt a célt, hogy haza tudjon költözni, és a saját otthonában élhessen újra. Az ő akaraterejének, kitartásának és a gyógytornász segítségének köszönhetően ma már ez az álma valósággá vált! Otthonában, önállóan tovább végzi a megbeszélt gyakorlatokat.

Mindketten nagyon köszönjük a Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálat gyógytornászának a segítséget, aki mind szakmailag, mind emberileg maximális segítséget, támogatást nyújtott Anyukámnak!

Kedves Zoltán! 
Szomorú szívvel írom soraimat. Szeretnénk Önnek megköszönni gondoskodását és erőfeszítését, melyet férjem édesanyja, anyósom, fiaink nagymamája  iránt, érte tett. Tudjuk, igen, tudjuk, hogy Önnek ez a munkája, hivatása. Amit mi köszönünk, hogy nem felejtett el ebben a világban Embernek megmaradni. Köszönjük a reményt amit adott, a gondoskodást, a lehetőséget, hogy a gyermek (a férjem) tudott még utoljára szót váltani az édesanyjával, utoljára hallhatta gyengülő hangját . . .

Szeretnénk ha tudná, számontartotta a mama a napokat, várta az Ön látogatását.

Van olyan perc, mikor szívünkben
Az élet lángja fellobog,
Van olyan perc, mikor azt hisszük,
Hogy lehetünk még boldogok.

Minden szeretetünkkel kívánunk boldog, szép életet. 
Lipták-Galló Pálné Ilonka néni fia Zsolt és családja, Dani, Máté, Ildikó

csongráD-csanád VÁRmegye

Kedves Nóri!

Szeretném meg köszönni Önnek és Robinak az otthonápolási szolgálatban végzett munkájukat, melynek eredményeképpen rövid idő alatt újra járóképessé tették a feleségemet!

Üdvözlettel S.J.

Kedves Nóri!

Amikor a legnehezebb helyzetben voltunk, akkor kaptunk segítséget Tőletek!

Köszönjük!

Sz. P.

Én vállprotézis műtét után kaptam gyógytorna szolgáltatást. Nagy előnye, hogy nem kellett hosszasan várni rá, a kórház után azonnal el tudtuk kezdeni. Nagyon hasznos, fontos és sokat javított az állapotomon.

H. É.

Néhány hónapja idős szüleink mellé kerestünk olyan ápoló szolgálatot, akikre napközben számíthatunk, akik gondozást – ápolást is ellátnak. Természetesen idős koruk miatt az is fontos szempont volt, hogy az ápolást ellátó személy felé bizalommal tudjanak lenni, elfogadják őt, és az általa javasoltakat. Ez egy nagyon intim kapcsolat ápolt és ápoló között, hiszen a fürdetés, sebkezelés stb. mind nagyon személyes dolog. Beengedik őt az életükbe, ezért fontos az elfogadás.

Örülök, hogy rátaláltunk a Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálatra, mert hozzáértő, kedves ápoló jár szüleinkhez.

Jó választás volt, sokkal nyugodtabban telnek napjaink, amióta nincsenek egyedül napközben. K. B. R.

82 éves, ágyban fekvő, súlyos beteg édesanyám rendszeresen igénybe veszi az otthoni ápolás szolgáltatást. Alapvetően én ápolom, de időnként el kell utaznom, ezért külső segítségre szorulunk. Mivel anyám önálló életre vitelre fizikai állapota miatt nem képes, ezért fontos, hogy körültekintő gondoskodásban részesüljön, ami tekintettel van a szükségleteire és ami mellett megőrzi a méltóságát. Mivel ezt teljes mértékben megkapja a Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálattól, ezért újra meg újra őket hívjuk segítségül.

Rendkívül megbízható az ellátás, plusz a gondozók nagyon szerethető személyiségű emberek. Anyukám napokig felvillanyozva mesél egy-egy ilyen eset után, és szemmel láthatóan jobban van.

Szívből ajánlom őket! H. Valéria

Gyors segítségre volt szükségünk egy háztartási baleset miatt idős hozzátartozónk ellátásában. Szinte azonnal kaptam választ a megkeresésemre és nagyon készségesen működtek együtt a problémák megoldásában. A néni is nagyon elégedett a kiküldött munkatárssal. Pontosan érkezik, szeretettel végzi feladatát.

Jó szívvel ajánlom a csapatot! M. Z.

pest VÁRmegyE

Korábban nem is gondoltam, hogy lehetőség van arra, hogy a betegek otthonában infúziós terápiában részesüljenek a betegek. Számunkra nagyon nagy segítség volt, hogy édesanyám gyenge fizikai állapotában megrendelhettük ezt a szolgáltatást. Nagyon sokat segített mind a fizikai, mind pedig a mentális állapotán az hogy nem kellett kórházba mennie, hanem saját otthonában, saját ágyában megkaphatta a kezelést.

Tisztelt Otthonápolási Szolgálat!

A későbbiekben is Önökhöz fogunk fordulni! Nagyon nagy szükség van a munkájukra!

Hálás köszönettel: K. Jánosné 

Nagyon örültem, hogy ilyen kedves emberek segítséget kaptam, emberségből szeretetből odafigyelésből.

Bárkinek tudlak benneteket javasolni!

Köszönöm, köszönjük hogy segítettek rajtunk, Pircsi és Pista. 🙏💝

A Szolgálat elérhetőségét édesanyám háziorvosától kaptuk meg, nagyon jókor jött egy váratlanul történt baleset után. Anyukám teljes felügyeletre és ápolásra szorult, bár nem tört el semmije sem, de a komoly zúzódások és idős kora, gyenge fizikai állapota ellehetetlenítették az önálló mozgását, önellátását. Mivel arra számítunk, hogy ez csak egy időleges állapot, olyan megoldást kerestünk, hogy adunk pár hét türelmet, hogy meglássuk vissza tud-e erősödni és önálló járásra ismét alkalmas lesz-e. Az első hetet családilag vállaltuk be, de a következő héten ezt nem tudtuk már ismételni, ezért kerestük meg a Szolgálatot, hogy tudnak-e rövidebb távra is akár egy ápolót biztosítani, csak 1-2 hétre. Nagyon kedves hölgy volt a vonal végén, Gitta, aki jelezte, hogy ez nem könnyű feladat, de mindent megtesz és így is lett, Zsuzsa személyében egy nagyon kedves és hozzáértő ápolót kaptunk anyukám mellé, aki minden ellátta őt reggeltől-estig, ellátta étellel, itallal, megfürdette, felügyelte a járókerettel történő járkálását, krémezte, jegelte, a megbeszélt gyógyszereket adagolta. Beszámolt az állapotáról akár telefonon, akár este, amikor találkoztunk vele. Mindenben hajlandó segíteni, ágyat is húzott, szolgálatkész embert ismertünk meg Zsuzsa személyében.

Nagyon szépen köszönjük úgy Gittának, mint Zsuzsának a nagyon fontos segítséget. K. J.

A Szolgálattal, Kutasi Gitta szakmai vezető által kerültünk kapcsolatba még 2021-ben. Miután telefonon részletesen tájékoztatott munkájukról, segítség nyújtásukról, megtörtént a személyes találkozás. Édesanyám ápolásához kértem segítséget, egyelőre csak katéter cseréhez.

Első találkozás kapcsán – a belsőséges beszélgetés, közvetlenség, szakmai hozzáértés, édesanyámnak és nekem is nagyon szimpatikus és megnyerő volt, így a szerződést megkötöttük.

A szakápolót, Ágit is hamarosan megismertük és megszerettük. Nagyon örülök, hogy pontosan, szakszerűen és főleg kedvesen, szeretettel látják el feladatukat. Bármilyen kérdésben – mely édesanyám betegségeivel kapcsolatosak – kérhetek és kapok is tanácsot mindkettőjüktől. Nagyon örülök, hogy mindig pontosan, lelkiismeretesen látják el feladatukat és bármikor rendelkezésünkre állnak – telefonon vagy személyesen – ha segítségre van szükségünk. Reméljük, még sokáig igénybe vehetjük gondoskodásukat.

Üdvözlettel: V. B.-né ápolt és B. P.-né hozzátartozó